Munk Artur: Köszönöm addig is…

Lapvélemények a Köszönöm addig is… első kiadásáról

“Az orvosregényeket rendszerint nagy érdeklődéssel fogadja a közönség. De különösen érdekes, az, ha egy orvos a maga életregényét írja meg és juttatja az olvasóhoz. Ilyen könyv dr. Munk Artur most megjelent regénye, a “Köszönöm addig is…”. – Ez a könyv – amely voltaképpen nem is regény, hanem a riport és a regény keveréke – külön érdeklődésre tarthat számot Szuboticán, mert hiszen cselekménye innen indul és ide fut vissza”.
“A “Köszönöm addig is…” orvosregény és önéletrajzi regény. Ez az orvosregény azonban sokban különbözik az ismert és valamikor divatos orvosregényektől – még pedig elsősorban azért, mert középpontjában nem az orvos, hanem az ember áll, akinek éppen az a foglalkozása, hogy gyógyítja az embereket. Emellett fontos megállapítani róla, hogy tudatosan menekül minden nagyképű szakszerűségtől, s az orvosi kérdéseket úgy tárgyalja, ahogyan laikusok társaságában elbeszélgetne róla.
A “Köszönöm addig is…” valóban nemcsak szórakoztató, hanem egyes részleteit tekintve nagyszerű olvasmány is és akárki elolvassa, biztosan elégedetten teszi le”.
“Munk Artur kitünő elbeszélő, jó humora van és az életet sikerült neki egészen felülről néznie… sikerének ez a titka.
Ha pedig mégis méricskélni akarnám Munk Artur könyvét, megállapíthatnám, hogy még így is, félkézzel is, Vajdaság egyik legjobb, legolvasmányosabb magyar regényét írta. Úgy tudom, a könyvnek máris sikere van, és ezt a sikert megérdemli még akkor is, ha tudjuk, ha érezzük, hogy Munk Artur sokkal jobbat is tudott volna írni, ha igazán belefekszik. Nos, hát ne haragudjék rá az irodalomtörténet – az olvasó nem haragszik, az olvasó tapsol és – megköszöni addig is..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük